duminică, 8 mai 2011

Tradarea Romaniei. De la “autonomia Tinutului Secuiesc” la “independenta Patriei Secuiesti”

 


“TOLERANTA” LA RECIPROCITATE PRIN “PATRIA SECUIASCA”?
de Lazar Ladariu
De peste 20 de ani, lucru stiut – si inca prea bine! – de guvernantii romani din perioada aceasta nefasta, postdecembrista, dar, cu precadere, prea bine stiuta de romanii ardeleni, obraznicia UDMR-ista, ca si lacomia struto-camilei, mereu in goana nebuna dupa privilegii, discriminari pozitive si supradrepturi, se afla intr-un crescendo ingrijorator! Un recent exemplu ni-l ofera, pe langa multe alte spectaculoase calcari udemeriste prin strachini in ultima vreme, primarul Antal Arpad, din Sfantu Gheorghe, municipiu situat in inima Romaniei.
La propunerea deputatului Horia Grama, presedintele PSD Covasna, ca o strada din municipiu sa poarte numele simbolului national, eroul romanilor ardeleni de la 1848-1849, Avram Iancu, fara sa mai stea mult pe ganduri si sa cugete, crezandu-se un stapan absolut al locului, la 14 aprilie a.c., primarul Antal Arpad a replicat, cu stiuta-i aroganta, cu arhicunoscuta sfidare: “Va fi o strada «Avram Iancu» la Sfantu Gheorghe atunci cand va fi si una «Gábor Aron» la Abrud!”. Ce obraznicie! Ce bataie de joc! Ce mizerabil! Uimit de porumbelul negru care-i zboara din gura, nu poti sa nu te intrebi: de ce nu propune el acolo o strada cu numele amiralului fara mare – Horthy Miklos? Sau, pentru isprava lui recenta, de la Miercurea Ciuc, de ce nu o strada Csibi Barna, nenorocitul, dusul cu pluta, care si-a permis sa-l “spanzure”, simbolic, pe Avram Iancu, Craisorul Muntilor?
Cum “justifica” primarul Antal Arpad, in al carui birou troneaza steagul Ungariei, “inteleapta” lui replica? Aparator al “simbolurilor identitare” – bineinteles, pentru el, doar maghiare si secuiesti –, dupa capul lui este firesc sa refuze, el si ai lui, propunerea deputatului Horia Grama, deoarece, in municipiul Sfantu Gheorghe – zice el –, 75% sunt maghiari! Ce stupizenie! Da, intr-adevar, majoritari, la Sfantu Gheorghe, la fel ca si la Miercurea Ciuc, prin jocurile istoriei si ale intamplarilor, in urma maghiarizarilor fortate si a purificarilor etnice, sunt maghiarii si urmasii fostilor romani secuizati ai locului. Numai ca uita el, sicofantul, ca Sfantu Gheorghe face parte din Romania. Este, deci, un oras romanesc din inima tarii! Incat, ca roman umilit in astfel de cazuri, nu poti sa nu il intrebi pe Antal Arpad: asa vreti voi reconciliere? Asa raspunde un primar maghiar lectiei de toleranta romaneasca?
Adepti ai asezonarilor combinatiilor doar in interesul lor etnico-minoritar, in care primeaza lacomia separatista si privilegiile, dublate de pretentiile infrumusetate cu povesti nascute dintr-o nespusa prefacatorie, ei nu actioneaza pentru necesitatile vietii umane normale, nu ca partasi ai ideilor comune romano-maghiare, nu pentru toleranta, nu pentru o existenta comuna in pace si in liniste, ca neobositi promotori ai adevarului, ci doar pentru aroganta lor paguboasa. Intelegerea crestineasca pentru ei este vorba goala. N-a curs destul sange? N-au fost destule suferintele de pana acum? N-au murit atatia oameni? Nu ar fi, oare, timpul sa traim, aici unde am fost lasati sa fim impreuna, sub lacrima cereasca a Bunului Dumnezeu? Pentru ca deasupra noastra avem un singur Dumnezeu, sub care este acum, atat de necesara, reconfigurarea normala a relatiilor interetnice romano-maghiare!
Nesimtirea lor minoritara, din pacate, nu se opreste aici. Un scarta-scarta pe hartie, purtator ilegal de pix, cu care rupe hartia si scrijeleste, iresponsabil, istoria, viseaza, turmentat, nimic altceva decat “o patrie secuiasca”! Care “patrie”? Care n-a existat, niciodata, si nici nu exista? “Vrem o patrie secuiasca”, clama el, “cu drepturi fundamentale. Noi suntem popor indigen, nu venetic!”. Nu-i vorba aici de nicio dilema: romanii, dupa capatana individului, sunt “venetici”! Dupa tartacuta lui, pe pamantul “propriei patrii”, romanii sunt “invadatori” si “ocupanti”. Iar bisericile romanesti, ortodoxe si greco-catolice, care, in zona amintita, au ramas nedemolate si nearse pe timpul Diktatului de la Viena, precum si cele care se construiesc azi in locul celor incendiate si distruse, il deranjeaza pe Marko Bela, deoarece – zice el – “au turlele in forma de ceapa”.
Sa zabovim un pic asupra sintagmei “drepturi fundamentale”. Constitutia Romaniei nu-i, oare, Legea fundamentala a tarii, care cuprinde, din belsug chiar, drepturile inalienabile ale minoritatii din care si acel scarta-scarta face parte? Oare de ce se plang ei, ca din gura de sarpe, impotriva Tratatului de Pace de la Trianon? De ce se vaita ei impotriva Tratatului privind minoritatile, semnat de Romania, la Paris, la 9 decembrie 1919? Ciudate mai sunt intamplarile vietii! Mai ales pentru cei cu memoria scurta.
“Toti supusii romani vor fi egali in fata legii – se stipuleaza acolo – si se vor bucura de aceleasi drepturi civile si politice, fara deosebire de rasa, de limba sau religie”. Cat se poate de clar! Referirea se face la “toti supusii romani”! Numai ca ei, cetateni romani-etnici minoritari, nu vor “aceleiasi drepturi”, ci mereu privilegii si supradrepturi, sa fie mai egali ca altii. Sa aiba ce nu au, uneori, romanii majoritari! Asa s-a ajuns, in “obsedantul deceniu”, la Regiunea Autonoma Maghiara, de trista amintire, la separatismul scolar, la pretentii asupra teritoriului statal romanesc, prin asa-zisul Tinut Secuiesc (de fapt, secuizat!), la autonomie pe criterii etnice! Nu se multumesc cu aceleasi drepturi ca noi toti! Incat nu poti sa nu te intrebi, din nou: oare ce avem noi, romanii, in plus fata de ei, minoritarii?
Nu au invatat (si invata) ca noi, romanii, in scoli generale, in licee si universitati din Romania? Ba da! Numai ca ei le vor numai si numai ale lor sa fie! Fara romani! Nu au functii grase in guvernul romanesc de la Bucuresti, nu in cel de la Budapesta? Au. Nu-i Marko Bela vicepremier, omul numarul doi in Guvernul Boc, nu-s ministri Borbely László, Kelemen Hunor, Cseke Attila? Nu sunt ei, azi, deputati si senatori in Parlamentul Romaniei? Nu-s atatia secretari de stat, directori, sefi de agentii importante prin ministerele guvernate, mai mereu dupa 1989, si de UDMR? Nu au ocupat functii insemnate, cu impact decisiv-decizional, din Regiunea Autonoma Maghiara pana azi, de jos pana sus? N-au fost ei prin C.C. al P.C.R., prim-secretari si secretari? Au fost! Si sunt si azi, in postura mielului care a supt de la toate oile (guvernele) postdecembriste, in scaunele inalte ale Puterii, de unde taie si spanzura! Nu sunt, in zilele noastre, prefecti, subprefecti, primari, viceprimari, consilieri judeteni si locali, sefi ai serviciilor descentralizate din Romania? Sunt! Numai ca ei viseaza la cu totul altceva. Vor autonomii teritoriale, pe criterii etnice, deci o parte a Ardealului, pamant romanesc, intr-o alta Ungarie Mare!
Asadar, cu ce (si prin ce?) sunt ei “discriminati”? De 20 de ani, au cerut si au dobandit, in Romania, numai privilegii. Chiar si mai mult decat lacomia lor a pretins! Ce se mai stipula in Tratatul privind minoritatile, semnat de Romania, la Paris, la 9 decembrie 1919? De pilda, folosirea limbii materne la tribunal si in administratia publica. Au acest drept! Numai ca ei vor maghiara ca limba oficiala in stat, incomodati de articolul 13 din Constitutie. Tocmai ce nu se poate. Conform articolului 1 din Legea fundamentala, Romania este “stat national unitar”, nicidecum multinational! Si mai era acolo o precizare absolut necesara: Guvernul roman trebuie sa faca “obligatorie, predarea limbii romane in scoli!”. Deci, si in scolile din Harghita si Covasna de azi, din care, prin stupida Lege a Educatiei Nationale, “opera” a ministrului cu 11 clase, Daniel Funeriu, Limba romana, oficiala in stat, si Istoria Romanilor au fost izgonite.
Si mai cuprinde acel Tratat amintit, pe care ei il invoca mereu, o precizare, un amanunt referitor la “autonomie”: este vorba doar despre “autonomia locala in ce priveste chestiunile religioase si scolare”. Atat! Acolo nu-i vorba despre autonomie teritoriala pe criterii etnice. Sa fie clar! Numai ca, in ce-i priveste, asa cum se spune, “diavolul se ascunde intotdeauna in detalii”. Diavolul UDMR-ist se ascunde in pretentii absurde, in privilegii, dezbinari, separatism si in interpretari.
Un mic comentariu aici se impune. Ei niciodata nu s-au multumit cu cat au. Si, slava Domnului, au cu supramasura! Totul, in concordanta cu planurile lor autonomiste. Au vrut o Lege a Educatiei Nationale pe placul lor? Au obtinut-o, prin miopie, incompetenta si tradare romaneasca! Asa s-a ajuns – cum declara, recent, si academicianul Dinu C. Giurescu – ca, “Potrivit Legii Educatiei, 92% din elevii romani au mai putine drepturi decat 8% dintre elevii minoritatilor”. Conform legii amintite, cu stranii prevederi, Istoria si Geografia Romaniei au fost date de pamant, iar Limba romana este predata, in scolile minoritatilor, ca limba straina! O scoala cu 15 elevi majoritari romani este desfiintata, in schimb, ramane alta, cu cinci-sase elevi maghiari! Urmeaza, oare, spre deplina satisfactie a UDMR, ca si Legea Minoritatilor sa fie trecuta tot prin asumarea raspunderii Guvernului Boc?
Generosii guvernanti de pana acum au dat (cedat!) totul! Majoritatea santajabila a trecut, in Senat, chiar si noua regionalizare, un atentat la integritatea statala si siguranta nationala, in urma presiunilor UDMR, prin acceptare tacita, fara ca proiectul sa fie supus unor dezbateri parlamentare, fara discutii publice, de o gravitate extrema pentru destinul statului national unitar roman! Pe guvernantii oportunisti nu-i intereseaza decat Puterea, nu tara, nu demnitatea! Noua regionalizare a Romaniei, dictata de UDMR, redesenand granita din 1940, de dupa Diktatul de la Viena, pune in pericol, in anumite zone ale Romaniei, identitatea nationala! Cu apucaturi de gherila etnica, separatistii castiga, pas cu pas, tocmai ceea ce de 20 de ani urmaresc – cum preciza si jurnalistul Ion Longin Popescu – adica, “anularea, de facto, a Unirii Transilvaniei cu Tara-Mama, la 1 Decembrie 1918”. Nici macar nu se mai feresc! Nu se jeneaza si “lucreaza” cu cartile pe fata.
De 20 de ani la Putere sau in preajma scaunului dregatoriilor, ei urmaresc “decuparea tarii”, o destramare teritoriala a Romaniei, “un nou stat pe teritoriul unui stat european”. Dupa exemplul fostei Iugoslavii!
Prin Macroregiunea Nord, din noua regionalizare a Romaniei, de UDMR propusa, se urmareste, de fapt, “desprinderea de sub suveranitatea statului roman” a unui teritoriu. Macroregiunea Nord ar urma sa cuprinda judetele Maramures, Satu Mare, Bihor, Cluj, Salaj, BistritaNasaud, Mures, Harghita, Covasna, pe “granita” desenata de Diktatul de la Viena, din 30 august 1940. Microregiunea dorita de ei urmeaza sa fie formata din judetele Mures, Harghita, Covasna. Exact fosta Regiune Autonoma Maghiara!
Deoarece iredentistii, neorevizionistii, extremistii maghiari mereu vor sa ne arate “semnele iubirii fratesti”, prin provocari, matrapazlacuri si scenarii rocambolesti, ne simtim obligati sa recurgem la spusele acelui premier australian, Kevin Rudd, al unei tari care, in istorie, nu are, nici pe departe, trecutul si vechimea Romaniei, in care sunt vorbite mai multe limbi: spaniola, libaneza, araba, chineza etc., engleza fiind cea oficiala in stat. Pescuitorilor in ape tulburi, celor ajunsi acolo nechemati, nemultumitilor provocatori, premierul Kevin Rudd le-o spune de la obraz: “Daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba! (n.n. – Adica limba oficiala a statului – engleza!). Barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine au fondat aceasta natiune. (…) Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre (…) Aceasta este Patria noastra, Pamantul nostru, Stilul nostru de viata si va vom permite orice forma de oportunitate de a va bucura de toate acestea. (…) Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaicari si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de Crezul nostru crestin, de Stilul nostru de viata. Daca nu, va recomand, cu caldura, sa profitati de o alta mare libertate australiana: LIBERTATEA DE A PLECA! Daca nu sunteti fericiti aici, atunci plecati! Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care voi ati dorit-o!”.
Cat se poate de clar pentru mereu clampanitorii si doritorii de autonomii teritoriale pe criterii etnice in inima de Romanie, care refuza o strada “Avram Iancu” la Sfantu Gheorghe si viseaza la “o patrie secuiasca”. Daca va este mai bine si mai drag in alta parte si va trage ata, plecati acolo!
autor: Lazar Ladariu
sursa: Cuvantul liber
foto:  Alexandru Petrescu
preluare ziaristionline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu