marți, 31 mai 2011

ROMANII

Romanii nu trebuie sa priveasca in jos atunci cand primim din strainatate tot felul de bombardamente mediatice menite sa ne faca sa plecam din aceasta tara, sa o privim cu scarba, sa vedem ca in ea nu mai este nimic posibil, ca atunci cand vom avea copii ei nu vor avea scoala sau spital.
Romanii nu trebuie sa uite ca in aceasta tara, inghesuita din toate partile de imperii si mai apoi de comunism s-au nascut: Decebal, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu, Constantin Brancusi, Mircea Eliade, Emil Cioran, Emil Palade si multi altii.
Adaptand un citat pot spune ca: nimic nu este mai usor decat sa vorbesti despre Romania, dar nimic nu este mai greu decat sa vorbesti corect despre ea.
Noi nu putem privi in jos deoarece Romanii au privit in jos doar in semn de smerenie, in sens martiric, dar niciodata in sensul de a se ascunde cand altii incearca sa arunce cu noroi in aceasta tara.
Eu nu pot sa ma regasesc in procentele: x % dintre Romani nu mai cred in sansele acestei tari, x % dintre Romani vor sa plece din tara definitiv etc.
Eu nu traiesc din statistici, eu traiesc pe aceste pamanturi de mai mult de 2000 de ani si de aceea cand auzim vorbindu-se despre Romania, ar trebui sa ne simtim ca si cand am primi un compliment.
Am prea multe argumente ca sa fiu mandru ca sunt Roman: tinem cu dintii crestinismul pe aceste meleaguri de pe vremea Sfantului Andrei, avem chiar domnitori martiri pentru credinta, avem martiri in inchisorile comuniste care s-au jertfit, avem inventii care au revolutionat lumea, avem scriitori si artisti care au revolutionat lumea cu gandirea lor, avem atat de multe incat as putea scrie o carte care sa inceapa cu "Avem" si apoi sa enumar.
Si totusi mai exista Romani adevarati in tara, iar de aceasta unitate are nevoie tara.
Pasii mei sunt mici dar siguri pentru ca nu vreau ca nimeni sa mai vorbeasca urat despre tara in care avem ingropati strabunicii si bunicii, despre pamantul in care strabunicul l-a spalat cu sange in cel de-al doilea razboi mondial si in care a fost ingropat cine stie pe unde.
Amintirile ne dau forta mistica de care are nevoie tara asta ca sa renasca, iar forta de a ne sustine ne-o da pamantul asta plin de bogatii: pamant agricol mai mult decat suficient, izvoare cu apa potabila, resurse subterane, paduri, munti, mare.
Nu ma regasesc intr-o clasa politica ce mimeaza dragostea de tara, de valorile ei.
Ma regasesc in voi cei care credeti ca Romania nu a murit, care credeti ca in Romania mai aveti amintiri.
Cum spunea Tudor Musatescu "Un om fara amintiri e ca un cimitir in care numele mortilor lipsesc de pe cruci“ eu cred ca amintirile ne dau forta de a uni.
Doar Romanii adevarati uniti vor face o Romanie care sa fie un exemplu pentru toti ceilalti.
Mandria de a fi Roman este una din primele obligatii pe care le avem.
Nu voi cauta cuvinte mari, voi cauta Romani adevarati, asa sa ne ajute Dumnezeu !

Autor : Adriana Elena Mota
Sursa : CLIPA.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu